Contact & Aanmelding

Contactgegevens

 

Wachttijden

Momenteel is er een wachttijd van 3-6 maanden waarbij u op geleide van de wachttijd soms al wel snel terecht kunt voor een kort telefonisch gesprek en een pre-intake. Ik hanteer namelijk een korte wachtlijst en sluit deze soms, omdat ik een langere wachtlijst met een lange wachttijd (bijv. 6-12 maanden) onwenselijk vind voor cliënten. U kunt mij tijdens een eventuele langere wachttijd wel maandelijks mailen of er inmiddels al plek is.

Indien u tijdens de telefonische pre-intake geschikt lijkt volgt daarna achtereenvolgens : een eventuele korte wachttijd, de proefbehandeling (1 uur lang), ongeveer 3 intakegesprekken (bij voorkeur in 1 dagdeel 3 uur achter elkaar, met een korte pauze), het samen doorspreken van de beschrijvende diagnose plus het bijbehorende behandelplan, en dan pas start de behandeling zelf.

Mocht een andere behandeling beter bij u passen dan zal ik u dit z.s.m. laten weten, en proberen om u op weg te helpen met zoeken naar een therapeut.
Indien ik zelf geen plek heb kan ik u helpen met zoeken naar een andere ISTDP- of AFT- therapeut.

 

Aanmeldprocedure

Geschiktheid voor ISTDP-therapie bij mij zal dus allereerst met u samen worden onderzocht tijdens een telefonische pre-intake (45 minuten). U kunt hiervoor via e-mail contact met mij opnemen om dit samen in te plannen, ik bel u dan meestal binnen een dag (indien u mailt na woensdag dan bel ik meestal terug aan het begin van de volgende week). U kunt mij mailen via : info@praktijkladuc.nl, of op verzoek beveiligd mailen via ZorgMail (praktijkladuc@ringamsterdam.nl). Na het inplannen van de telefonische pre intake stuur ik u nadere informatie toe over de pre intake, de benodigdheden voor vergoeding van de gesprekken (zoals een correcte verwijsbrief), de registratie in mijn Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), de video-opnames, en het verloop van de wachtlijst en het vervolg van de intake procedure.

In het kort volgt na de wachtlijst het kennismakingsgesprek, die zal bestaan uit een korte proefbehandeling van 60 minuten. Meestal hebben we dan al wel een indruk van de geschiktheid voor de behandeling bij mij, definitieve geschiktheid kan echter pas worden vastgesteld na de intake gesprekken (en zo nodig 5-10 aanvullende proef-behandelsessies.

 

Video opnames

Alle gesprekken en behandelsessies zullen op video worden opgenomen voor mogelijke intervisie- en supervisie doeleinden.
Indien u niet in behandeling komt worden de banden direct gewist. Uiteraard kunt U ten aller tijde ook zelf verzoeken om de opnames te wissen. Na de behandeling worden de opnames vernietigd. Voor privacy informatie zie het reglement.