Mijn Werkwijze

ISTDP therapie

ISTDP is vaak effectief indien eerdere therapie geen- of onvoldoende effect gaf

Vaak zien we dat hardnekkige onbewuste weerstand (afweer) ervoor zorgt dat diverse eerdere therapieën niet werkten. Niet zelden hebben mensen al jaren therapie achter de rug waarbij dezelfde therapievormen (veelal CGT) veelvuldig opnieuw geprobeerd werd, terwijl dergelijke onbewuste emotionele patronen ongemerkt blijven zorgen voor vermijding of barrières in het therapie proces. Soms is er sprake van een emotionele factor, die met een cognitief focus onvoldoende curatief bewerkt kan worden.

Bel gerust om samen te kijken naar geschiktheid, ik help u in ieder geval op weg.

Bel : 06 – 2195 3754

sign

Tom Laduc,

Psychiater - Praktijk Laduc

1 %

GGZ verwijzingen geschikt voor ISTDP

Mijn Werkwijze

Samen als 'team' tegen schadelijke patronen

Ik hanteer een confronterende attitude, echter altijd zij-aan-zij waarbij we gezamenlijk optrekken als ’team’, en ik niet voor u uit zal lopen en ook nooit zomaar zal ‘duiden’.

We leren samen van u hoe uw emotionele binnenwereld werkt, via het doorbreken van verdrongen emoties (in het onbewuste), u voelt het daardoor vanzelf (in plaats van dat een therapeut het voor u bedenkt terwijl u het misschien zelf nog niet voelt).

Samenwerking

Ik nodig u uit om actief samen te werken, waarbij we beide verantwoordelijkheid en bepaalde taken op ons nemen tijdens het therapeutisch proces.

Samen Optrekken

Ik loop niet voor u uit en doe geen 'duidingen', in plaats daarvan zijn we samen 'nieuwsgierig onderzoekende'. Ik ga niet sneller dan u, en sta naast u in plaats van tegenover u.

We Leren Het Van U Zelf

Via het oproepen van emoties plus herinneringen, en activering van het gehechtheidssysteem komende we 'emotioneel doorvoelde' inzichten tegen, deze leren ons hoe uw emotionele binnenwereld werkt (we gaan dit niet vooraf 'bedenken/vaststellen', maar 'voelen/ervaren').

Medische Denkwijze

Ik kijk als medisch specialist altijd tegelijkertijd met een medischblik naar hoe uw psychologische klachten zich in uw lichaam manifesteren, waarbij oog is voor eventuele lichamelijke problemen, medicatie & supplementen, voeding en leefstijl. Ik doe op indicatie ook bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek (zoals bloeddruk- en neurologisch onderzoek).

ons team

Ontmoet Onze Therapeuten

Menselijk, sociaal, gelijkwaardig, emotioneel verbonden.
mijn historie

Opleidingen in ISTDP therapie

Reeds 7 jaar ervaring in ISTDP opleidingen.
2017 2017
2020 2020
2023 2023

Start van de opleiding tot ISTDP therapeut bij ISTDP Nederland.

Start met de Coregroup opleiding in ISTDP bij Prof. Dr. Allan Abbass & Dr. Joel Town.

Start met de 'Advanced Training' in ISTDP bij Prof. Dr. Allan Abbass & Dr. Joel Town.

FAQs

Veelgestelde Vragen

Over de praktijk

De praktijk bevindt zich in een diep grachtenpand, met daarin enkele (niet druk bezochte) kantoren zoals een advocatenkantoor. Aan het einde van de hal bevindt zich een trap, de praktijk bevindt zich op de 2e etage aan de rechterzijde.

Ja, u kunt plaatsnemen in de wachtruimte naast andere wachtenden, op de 2e etage.

Ja, de praktijk bevindt zich in een vrij rustig gedeelte van het Centrum, in een pand waar niet veel in- en uitloop is. Er zit 15 minuten tussen de sessies, om enige ruimte tussen cliënten die komen en gaan te creëren. 
De wachtruimte is nooit vol, en zelden druk: meestal is het er vrij rustig en komt u enkel spaarzaam hooguit enkele mensen tegen.

Ja, u krijgt veelal een basis vergoeding. Indien u geen zuivere restitutiepolis heeft dient u mogelijk een deel zelf bij te betalen.

Er zijn diverse therapeuten werkzaam in de praktijkruimte van Praktijk De Nieuwe Keizersgracht, en er zijn vrijwel altijd meerdere therapeuten tegelijkertijd aanwezig.

1 %

betrokken en toegewijd

1

therapeuten

1 %

GGZ verwijzingen geschikt voor ISTDP

1

opleidingen in ISTDP